Cake pops

Tieto malé sladké guličky sú taký malý zázrak na detské ale aj dospelácke oslavy alebo ako ozdoba na torty. Je to trošku babračka, ale výsledok stojí za to. 🙂

Ako na ne?

Upiekla som kakaovú piškótu (klasický plech). Po vychladnutí som ju v mixéry rozmixovala (dá sa nadrobiť aj rukou). Do rozmixovanej piškóty som pridala roztopenú tmavú čokoládu (100 g) a postupne som pridávala malinový džem, kým sa hmota nezjednotila a nedali sa z nej vytvarovať guličky. Guličky som robila od oka (žiadna odmerka, žiadny dávkovač 😉 ). Dala som ich pôvodne na 30 minút do chladničky, ale nebavilo ma toľko čakať, tak som ich šupla do mrazničky. 😀 Medzitým som si roztopila opäť tmavú čokoládu (200 g) a pripravila som si špajdle. Už stuhnuté guličky som ponapichovala na špajdle, ktorých konce som namočila do čokolády a dala opäť stuhnúť, tentokrát už naozaj do chladničky na 30 minút, nakoľko sa mi tie špajdle nezmestili do mrazničky. 😀 Po zatuhnutí nasledovalo zdobenie guličiek tmavou alebo bielou čokoládou a v mixéry rozsekanými mandľami.


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?