Cheesecake s jahodami


Minulý týždeň som mala narodeniny a sľúbila som same sebe, že si upečiem cheesecake a použijem naň domáce zamrazené jahody od maminky. (pozn. vždy si mrazené alebo zavarené pochúťky šetrím a častokrát si ich ušetrím až do obdobia nových) Všetko potrebné som mala nakúpené. Lenže, nemala som popravde náladu takmer na nič a nie ešte piecť sama sebe, tak som sa na seba vyprdla. 🙂


No ale ako to už chodí, nálada sa zlepšila a bola chuť už aj na pečenie. Našťastie sa nič z nakúpených vecí nepokazilo. Aj keď, niečo sa medzičasom zjedlo, ale nakoniec mi na recept stačilo to, čo zostalo.


Potrebujeme:


Na korpus:

~ 260 g (2 balíčky) rozomletých Bebe keksov
~ 120 g masla izbovej teploty


Na plnku:

~ 500 g (2ks) mascarpone
~ 125 g (1 ks) syru Philadelphia
~ 200 g kyslej smotany
~ 150 g (5 kopcovitých PL) práškového cukru
~ 3 vajíčka
~ 80 g (4 kopcovité PL) hladkej múky


Na jahodovú polevu:

~ stredný sáčok mrazených jahôd
~ 2 PL kryštálového cukru
~ 1 ČL extraktu bourbon vanilka


Postup prípravy:


Korpusu:

1 ) Rúru dáme vyhriať na 170 stupňov (spodný/vrchný ohrev).

2 ) Okrúhlu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, stačí spodok formy.

3 ) Keksíky a maslo spolu zmiešame a to buď priamo v sekacom mixéry, v ktorom sme mleli keksíky, alebo pokojne prstami a to na cesto, ktoré bude síce sypké, ale predsa sa bude (akože) spájať.

4 ) Cesto vysypeme do formy a pekne ho prstami natlačíme na jej spodok (tip: zoberte si na pomoc malý pohár, s ním to ide ľahšie a oveľa rýchlejšie) a úplne ideálne je, ak sa cesto vytlačí aj na okraje formy.

5 ) Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry na 11 minút, teplotu nemeníme.


Plnky:

1 ) Mascarpone, Philadelphiu, smotanu a cukor na malých otáčkach vyšľaháme do hladka.

2 ) Postupne zamiešame vajíčka.

3 ) Postupne zamiešame múku.

4 ) Takto pripravenú plnku vylejeme na upečený korpus.

5 ) Pečieme pri 180 stupňoch (spodný/vrchný ohrev) cca 45 – 50 minút. Najlepšie je po uplynutí 40-tich minút začať aktívne sledovať pečenie, a keď okraje koláča pekne do zlatista zhnednú, môžeme ho z rúry vybrať a nezabudnúť prejsť nožom medzi koláčom a formou, aby sa pekne oddelili, a aby sa koláč pri chladnutí nepotrhal, nakoľko sa zmenší.


Polevy:

1 ) Zmrazené jahody dáme do rajnice, podlejeme trochou vody a na miernom plameni postupne rozmrazujeme a nakoniec varíme až dospejeme do štádia takmer úplného rozvarenia jahôd.

2 ) Pridáme cukor a vanilku, dobre premiešame, počkáme kým sa cukor poriadne roztopí a všetky chute sa zmiešajú.

3 ) Takto pripravené jahody prelejeme do misky alebo hlbokého taniera a necháme vychladnúť.

4) Vychladnuté jahody nalejeme na cheesecake a pekne ich po ňom roztiahneme.


STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.




Sebe prajem dodatočne všetko najlepšie a Vám

Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?