Cheesecake s makovo – mandľovým korpusom a malinovou polevou

Hovorí sa, že kto nič nerobí, nič nepokazí. Mne tento môj výtvor veľmi teda nechutí. On nie je zlý, to vážne nie, len to nie je “ten pravý cheesecake”. Prečo? Čo mi najviac vadí, je práve korpus. Pochopila som, že tento zákusok bude mne chutiť len so sušienkovým. Druhá vec, ktorá sa mi nepáči je, že plnka je málo sladká – toto sa však dá v budúcnosti napraviť. Toľko ku sebakritike. 🙂

CHEESECAKE S MAKOVO – MANDĽOVÝM KORPUSOM A MALINOVOU POLEVOU

10. augusta 2016
: to zvládneš

By:

Ingredients
  • Na korpus:
  • 100 g mletého maku
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vajíčko
  • 2 PL kokosového oleja
  • 2-3 PL medu
  • Na plnku:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g Ricotta
  • 200 g bieleho jogurtu (10% tuku)
  • 5 vajíčok
  • 3 PL medu (už viem, že treba oveľa viac)
  • 3 PL špaldovej múky
  • Na polevu:
  • 300 g mrazených malín
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1 ČL zemiakového škrobu
Directions
  • Step 1 Korpus: Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie – dno vystelieme papierom na pečenie. A ideme na to. Zmiešame mak, mandle a vajíčko. Pridáme olej a med. Dobre zmiešame a zmes roztlačime na dne formy a pri obvode asi do výšky 1-2 cm. Dáme piecť na 170 stupňov na 18 – 20 min..
  • Step 2 Plnka: Mascarpone, Ricottu a jogurt opatrne vyšľaháme s medom. Prišľaháme vajíčka a nakoniec múku. Vylejeme na upečený korpus a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 45 min.. Necháme vychladnúť a dáme schladiť do chladničky.
  • Step 3 Malinová poleva: Maliny spolu s cukrom poriadne rozvaríme. Následne scedíme a šťavu dáme späť na oheň. Pridáme škrob. Polevu necháme vychladnúť a následne ňou polejeme vrch cheesecake-u. Ja som po obvode rozsypala nasekané mandle.

Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?