Crème brûlée ananás



Famózny vyletnený crème brûlée. Lahodný sladučký krém v ananásovom koliesku a na ňom vrstva dokonalého karamelu. Normálne som sa nemohla dočkať momentu, kedy do neho ťuknem lyžičkou a on sa krásne popraská. Hotový zážitok.


Potrebujeme:

~ ananás
~ 3 vajcia
~ 4 žĺtky
~ 115 g kryštálového cukru (plus na posypanie)
~ 120 ml ananásového džúsu
~ 1 vanilkový struk
~ 2 PL kokosového mlieka


Postup prípravy:

1 ) Z ananásu odrežeme oba konce a rozkrojíme ho na 4 kolieska.

2 ) Z koliesok vydlabeme dužinu cca do polovice výšky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3 ) Dáme vyhriať rúru na 180 stupňov.

4 ) Pripravíme si krém. Do rajnice dáme vajcia, žĺtky, cukor, džús a dužinu vanilky. Na miernom ohni varíme za stále miešanie šľahacou metličkou. Chce to trpezlivosť, ale výsledok bude krásny hladký krém.

5 ) Krém odložíme z ohňa a zamiešame doň kokosové mlieko.

6 ) Krémom naplníme kolieska ananásu.

7 ) Plech s kolieskami vložíme do rúry na cca 10 – 13 minút.

8 ) Po uplynutí času ich vyberieme z rúry a počkáme, kým vychladnú.

9 ) Vrch krému posypeme cukrom a flambovacou pištoľou z neho vytvoríme krásne hnedkastý karamel.

Tip: Servírujeme so šľahačkou, jahodami, môžeme použiť vydlabaný ananás, mätu ale aj kokosové lupienky.



STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.





Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?