Domáci chlieb pre lenivé

Domáci chlieb pre lenivé
Predstavte si, že ešte dnes si môžete upiecť svoj vlastný domáci chlebík, ktorý bude krásne nadýchaný a mäkučký s chrumkavou kôrkou. Je práve pre tých, ktorí si netrúfajú na založenie kvásku, sú netrpezliví alebo jednoducho nemajú času nazvyš.

DOMÁCI CHLIEB PRE LENIVÉ

1. mája 2016
: 10 min
: 60 min
: 70 min
: brnkačka

By:

Ingredients
  • 450 g špaldovej hladkej múky
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 500 ml bieleho hustého jogurtu
Directions
  • Step 1 Rúru dáme vyhriať na 190 stupňov.
  • Step 2 Všetky suroviny zmiešame dokopy.
  • Step 3 Tip: Odporúčam zmiešať najprv suché prísady a potom pridať jogurt.
  • Step 4 Na miešanie cesta použijeme vidličku. Miešame zľahka len dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja v jedno hladké cesto. Cesto nemiesime!
  • Step 5 Opatrne ho prenesieme do malého pekáča / jenskej misy vystlanej papierom na pečenie.
  • Step 6 Tip: Cesto lepí, takže si ho pred prenášaním pomúčte alebo pomúčte svoje ruky.
  • Step 7 Nakoniec pomúčime cesto ešte zvrchu a dáme ho do rúry piecť pri 190 stupňoch 50 – 60 minút.


Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?