Domáci čokoládový a vanilkový puding


Doma pripravená zmes na puding prináša úplne nový zážitok z konzumácie tohto klasického dezertu. Chuť pravej čokolády, kakaa a vanilky naozaj nič nenahradí. Vyskúšajte a nebudete chcieť viac puding z prášku.


Potrebujeme:

| 75 g kryštálového cukru
| 1,5 PL kukuričného škrobu
| 1 PL kvalitného kakaa
| ¼ KL soli
| 355 ml plnotučného mlieka
| 50 g 70 % tmavej čokolády nalámanej na malé kúsky
| 15 g masla nakrájaného na kocky
| 1 ČL vanilkového extraktu – čokoládový puding
| 2 ČL vanilkového extraktu – vanilkový puding


Postup prípravy (na 2 a 1/2 misky):


Čokoládový puding:

1 ) Do rajnice nasypeme cukor, škrob, kakao a soľ. Premiešame.

2 ) Do zmesi postupne prilievame mlieko a miešame metličkou, aby nám nevznikli hrudky. Sporák zapneme na stredný stupeň.

3 ) Chvíľku to trvá, takže dáme tomu čas. Zmes začne postupne hustnúť až začne vrieť. Vtedy stopneme 1 minútu a necháme povrieť.

4 ) Potom pridáme čokoládu, maslo a vanilkový extrakt a miešame, kým sa všetko pekne rozpustí.

5 ) Následne hotový puding rozlejeme do misiek a necháme vychladnúť. Pokiaľ nechceme mať navrchu kožu, prikryjeme puding fóliou tak, že ju úplne pritlačíme na puding.


Vanilkový puding:

Postup je rovnaký ako pri čokoládovom, len vynecháme z postupu kakao a čokoládu.


STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.





Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?