Hokkaido krémová polievka

Toto je môj najjednoduchší a najlepší recept na hokkaido polievku. Žiadna mrkva, žiadne zemiaky. V jednoduchosti je krása. 😉

Hokkaido krémová polievka

20. októbra 2017
: 4
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: brnkačka

Najjednoduchšia a najlepšia kokkaido polievka.

By:

Ingredients
  • 1 - 2 PL oleja
  • väčšia cibuľa
  • 700 - 800 g tekvice hokkaido (to je taká do ruky)
  • 0,5 l zeleninového vývaru (pokojne bujón)
  • štipka mletého muškátového oriešku
  • kyslá smotana
  • tekvicové semienka
  • tekvicový olej
Directions
  • Step 1 Cibuľu nakrájame nahrubo.
  • Step 2 Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vyberieme stred s jadierkami a pokrájame na kocky. (Nešúpeme.)
  • Step 3 Tip: Jadierka z tekvice si môžeme upiecť. Pred pečením ich stačí posoliť, alebo namočiť na pár hodín do slanej vody.
  • Step 4 Na oleji popražíme cibuľu.
  • Step 5 Pridáme k nej tekvicu, zalejeme vývarom a pridáme muškátový orech.
  • Step 6 Varíme, kým tekvica nezmäkne cca 10 min. a následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom a polievka je hotová.
  • Step 7 Tip: Podávame s kyslou smotanou, opraženými tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom.

Related Posts

Zábavné jabĺčkové plátky

Zábavné jabĺčkové plátky

Tento recept je zábavka pre malých i veľkých. Všetky potrebné ingrediencie máte pravdepodobne doma, tak sa do toho stačí smelo vrhnúť. Pustite uzdu fantázii a zabavte sa. Možno si poviete, že to vyzerá ako piplačka, ale ide to veľmi rýchlo a je to aj zábavné. […]

Polievka z baby špenátu so šampiňónmi 

Polievka z baby špenátu so šampiňónmi 

Od detstva mám rada špenát. Hlavne na ten klasický spôsob – špenát, zemiaky, vajíčko. Ani školským jedálňam sa nepodarilo zničiť moju lásku k tomuto zelenému zázraku. 🙂  



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?