Výborná kombinácia chutí, ktorej neodolá žiadny mlsný jazýček. Neviem ako vaše polovičky, ale moja sa tejto večeri veľmi potešila. 🙂
Hovädzie na pive
21. novembra 2017
: 5
: 20 min
: 3 hr
: 3 hr 20 min
: to zvládneš
Ingredients
- 30 - 40 g masla
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 - 3 stredné mrkvy
- 1 - 2 stredné petržleny
- 100 g slaniny
- 800 - 900 g hovädzieho stehna (valec)
- soľ
- čierne mleté korenie
- hladká múka
- 1 PL mletej červenej papriky
- hovädzí vývar (1 ks bujónu=0,5l)
- tmavé pivo
- 1 - 2 ks bobkového listu
- 20 g (1 balenie) sušených húb
Directions
- Step 1 Cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen na krúžky a cesnak roztlačíme.
- Step 2 Slaninu nakrájame nadrobno.
- Step 3 Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
- Step 4 Na masle speníme cibuľu.
- Step 5 Pridáme cesnak a premiešame.
- Step 6 Pridáme mrkvu a petržlen a krátko popražíme.
- Step 7 Pridáme slaninu a popražíme.
- Step 8 Pridáme mäso a pražíme kým sa nestiahne.
- Step 9 Osolíme, okoreníme, poprášime múkou a ďalej chvíľku pražíme.
- Step 10 Pridáme papriku a premiešame.
- Step 11 Zalejeme vývarom (toľko koľko uznáme za vhodné, radšej prilievame).
- Step 12 Podlejeme pivom.
- Step 13 Pridáme bobkový list.
- Step 14 Prikryté dusíme domäkka.
- Step 15 Huby namočíme na 20 – 30 minút do teplej vody a pridáme k mäsu. Stačí tak 30 – 45 minút pred dovarením.
- Step 16 Tip: Podávame s chlebíkom alebo s knedľou.