Kačacie prsia s pomarančovým šalátom

Kačacie prsia s pomarančovým šalátom
 
Táto pochúťka sa stala mojím obľúbeným jedlom na večeru. Chutí vynikajúco a ešte k tomu zaberie minimum času na prípravu. Zachraňuje ma počas mojich lenivých dní, alebo pri nedostatku času. Keď som natrafila na tento recept, nevedela som si predstaviť, ako budú spolu hrať chute kačky, šalátu a pomarančov, no je to vážne dobrota.
 

KAČACIE PRSIA S POMARANČOVÝM ŠALÁTOM

2. mája 2016
: 15 min
: 40 min
: 55 min
: brnkačka

By:

Ingredients
  • kačacie prsia
  • Na šalát:
  • šalát podľa vlastného výberu
  • baby špenát
  • rukola
  • cherry paradajky
  • paprika
  • pomaranč
  • slnečnicové semienka
  • tekvicové jadierka
  • brusnicový kompót
  • Na zálievku:
  • 1 PL medu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • šťava zo 1/4 citróna
Directions
  • Step 1 Zapneme rúru na 180 stupňov.
  • Step 2 Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme a prsia posolíme z oboch strán.
  • Step 3 Vložíme ich do pekáča. Môžeme pridať vetvičku rozmarínu. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút pri 180 stupňoch.
  • Step 4 Po uplynutí času prsia odokryjeme a zapekáme, kým nebude koža pekne upečená.
  • Step 5 Pripravíme si zálievku na šalát. Dobre zmiešame dokopy med, olej, šťavu z citróna a podľa chuti soľ a korenie.
  • Step 6 Pripravíme si šalát. Natrháme šalát, pridáme rukolu, baby špenát, prepolené cherry paradajky, na menšie kocky nakrájanú papriku, olúpané mesiačiky z pomaranča a semienka.
  • Step 7 Na tanieri šalát pokvapkáme pripravenou zálievkou a pridáme brusnice.
  • Step 8 Kačacie prsia nakrájame a môžeme servírovať.

Related Posts

Avokádový šalát s medovým dresingom

Avokádový šalát s medovým dresingom

Zdravý a chutný šalátik osviežený mandarinkami a jahodami a dochutený vynikajúcim medovým dresingom. Môžeme ho papať len tak samotný, ale aj ako prílohu k mäsku, k syru alebo k hocičomu inému. Potrebujeme: Na šalát: ~ 1 zrelé avokádo prekrojené na polovice a nakrájané na cca […]

Pomarančové kura

Pomarančové kura

Zostávam pri ázijskej kuchyni. Nepodarilo sa mi zohnať jednu ingredienciu, ale nijako to neubralo na vynikajúcej chuti mäska, ktoré zostalo krásne šťavnaté. Ako prílohu som použila úžasnú a nádherne voňajúcu jasmínovú ryžu. 🙂



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?