Makovo – višňová torta (bez múky)

 Túto tortičku som poskladala podľa svojich chutí a som s ňou neskutočne spokojná.

MAKOVO – VIŠŇOVÁ TORTA (BEZ MÚKY)

21. júla 2016
: to zvládneš

By:

Ingredients
  • Na korpus:
  • 150 g mletého maku
  • 50 g mletých mandlí
  • 80 g trstinového cukru
  • 4 vajíčka
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Na višňový krém:
  • 350 g zavarených višní (môžu byť aj mrazené)
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1 PL zemiakového škrobu
  • Na makový krém:
  • 250 g mascarpone
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL mletého maku
  • trošku vanilky
  • Na polevu:
  • 200 g bielej čokolády
  • 1 PL kokosového oleja
  • Ďalej:
  • višne (tak za jednu 7 decku)
  • nemletý mak
Directions
  • Step 1 Korpus: Vyšľaháme si vajíčka s cukrom a nakoniec pridáme olej. Postupne pridáme všetky ostatné suroviny resp. si ich najprv zmiešame spolu. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer cca 23 cm), ktorej spodok vystelieme papierom na pečenie. Pečieme na 175 stupňoch približne 20 minút. Necháme vychladnúť.
  • Step 2 Višňový krém: Višne spolu s cukrom poriadne rozvaríme, tak nech pustia čo najviac šťavy. Následne ich prepasírujeme cez sitko. Šťavu opäť postavíme na oheň a pridáme škrob rozpustený v troche vody. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  • Step 3 Makový krém: Mascarpone opatrne vyšľaháme so smotanou. Nakoniec pridáme mak a vanilku.
  • Step 4 Korpus prerežeme vodorovne na dve časti.
  • Step 5 Spodnú časť potrieme višňovým krémom, poukladáme naň višne a zakryjeme makovým krémom.
  • Step 6 Položíme vrchnú časť korpusu.
  • Step 7 Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Chvíľu počkáme, nech nie je veľmi tekutá a zakryjeme ňou tortu. (Tip: Robte to na mriežke, aby mala čokoláda kam stekať.)
  • Step 8 Vrch ozdobíme celým makom a lístkom mäty alebo čerstvými višňami.
  • Step 9 Dáme do chladničky poriadne zachladiť.

Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?