Maminkina bábovka

Receptov na bábovku je habadej. Od receptov starých mám až po fit bábovky. Pre mňa je bábovkou maminkina bábovka. Pre Vás asi nič výnimočné, no pre mňa je to detstvo, vôňa a chuť domova. Dúfam, že všetci máte takúto svoju bábovku. 🙂

Maminkina bábovka

9. februára 2018
: 25 min
: 45 min
: 1 hr 10 min
: brnkačka

By:

Ingredients
  • 5 vajíčok (zvlášť bielka a žĺtka)
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 250 g výberovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 tabličky horkej čokolády
  • 2 - 3 PL kakaa
Directions
  • Step 1 Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov.
  • Step 2 Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista.
  • Step 3 Za stáleho šľahania postupne pridávame olej a potom vodu.
  • Step 4 Následne primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Step 5 Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
  • Step 6 Sneh zľahka vmiešame do cesta.
  • Step 7 Tip: Sneh môžete rozdeliť povedzme na tri časti a prvú vmiešavať smelšie a poslednú už potom naozaj zľahka.
  • Step 8 Do cesta nalámeme čokoládu na malé kúsky a zľahka vmiešame.
  • Step 9 Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 1/2 až 2/3 cesta.
  • Step 10 Do zvyšného cesta zamiešame kakao a vylejeme ho do formy.
  • Step 11 Pečieme pri 180 stupňoch 45 minút.
  • Step 12 Po vychladnutí bábovku jemne posypeme práškovým cukrom.

Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?