Pomarančová tortička



Milovníci pomarančov a škorice si prídu určite na svoje. Ich vôňa vás bude sprevádzať od samotnej prípravy cesta, cez pečenie až po nedočkavé rozkrojenie. Korpus je navyše krásne nadýchaný a mäkučký. Chuťovo mi veľmi pripomína môj mrkvový koláč.


Potrebujeme:

Na korpus:

~ 120 g hladkej múky
~ 120 g polohrubej múky
~ 1 balíček (12 g) prášku do pečiva
~ 1 KL mletej škorice
~ nastrúhanú kôru z jedného pomaranča (tenkošupkového)
~ 150 ml rastlinného oleja
~ 200 g práškového cukru
~ 4 vajíčka izbovej teploty
~ čerstvú precedenú šťavu z 2 pomarančov

Na krém:

~250 g mascarpone
~ 250 ml smotany na šľahanie
~ čerstvú precedenú šťavu z 1 pomaranča
~ 2 ČL vanilkového extraktu


Postup prípravy:

Korpusu:

1 ) Predhrejeme rúru na 180 stupňov.

2 ) V miske zmiešame suché prísady – múky, prášok na pečenie, škoricu a nastrúhanú kôru.

3 ) Vo väčšej miske s mixérom vyšľaháme olej a cukor a následne po jednom zašľaháme vajíčka.

4 ) Do tejto zmesi postupne primiešavame múkovú zmes a pomarančovú šťavu. Pokojne na striedačku.

5 ) Takto pripravené cesto vylejeme do formy na pečenie (dno som vystlala papierom na pečenie a zvyšok som vysypala múkou).

6 ) Pečieme pri 180 stupňoch 40 – 50 minút.

Krému:

1 ) Mascarpone vyšľaháme so smotanou do krásneho krému.

2 ) Na malých otáčkach zašľaháme vanilkový extrakt a pomarančovú šťavu.

3 ) Takto pripravený krém dáme chladiť do chladničky a natierame až na úplne vychladnutý korpus.


STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.




Tip: Vrch ozdobíme ovocím, posekanými orechmi, čokoládou. Fantázii sa medze nekladú. Najlepšie servírovať pri kávičke v kruhu najbližších.


Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?