Rebarborový zákusok



Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke.


Potrebujeme:

~ lístkové cesto


Na krém:

~ 80 g Lučiny (krémová tvarohová svačinka)
~ 107 g tvarohu hrudkovitého odtučneného
~ 40 ml smotany na šľahanie
~ 2 PL práškového cukru
~ 1/2 KL mletej škorice

Na rebarborovú plnku:

~ 250 g trstinového cukru
~ 200 ml vody
~ 2 ČL bourbon vanilky
~ 1 vetvičku mäty (cca 10 lístkov)
~ 345 g ošúpanej a na menšie kocky nakrájanej rebarbory


Postup prípravy:

1 ) V rajnici vo vode roztopíme cukor. Pridáme vanilku, mätu a nakrájanú rebarboru. Varíme 5 minút, viac netreba, bude zbytočne rozvarená.

2 ) Rebarboru zlejeme, vyberieme mätu a necháme vychladnúť.

Tip: Zliatu šťavu môžeme použiť ako sirup.

3 ) Vo vybranej forme upečieme cesto a po vytiahnutí z rúry stred cesta lyžičkou alebo vidličkou podrvíme a vytvoríme tak miesto na plnku. Aj cesto necháme vychladnúť.

4 ) Lučinu, tvaroh a smotanu spolu vyšľaháme. V polovici procesu pridáme cukor a škoricu a došľaháme na tuhý krém.

5 ) Zostáva cesto už len naplniť krémom a rebarborou a môžeme mlsať. Nezabudnúť odložiť do chladničky.


STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.




Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Crème brûlée ananás

Crème brûlée ananás

Famózny vyletnený crème brûlée. Lahodný sladučký krém v ananásovom koliesku a na ňom vrstva dokonalého karamelu. Normálne som sa nemohla dočkať momentu, kedy do neho ťuknem lyžičkou a on sa krásne popraská. Hotový zážitok. Potrebujeme: ~ ananás~ 3 vajcia~ 4 žĺtky~ 115 g kryštálového cukru […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?