Slovenský zemiak

Asi si poviete, že je to úplne jednoduché jedlo, ale toto jednoduché jedlo chutí neskutočne dobre. Veľkú úlohu zohrali aj samotné zemiaky. Ich chuť bola mierne sladká a krásne sa bila a zároveň dopĺňala s chuťou bryndze, slaninky a cibuľky. Všetko to spolu krásne hralo. Tomuto sa hovorí nebíčko v papuľke. 😀

Slovenský zemiak

5. februára 2018
: 2 - 3
: 30 min
: 1 hr
: 1 hr 30 min
: brnkačka

By:

Ingredients
  • 6 veľkých zemiakov
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • 200 g bryndze
  • 4 - 5 PL kyslej pochúťkovej smotany
  • slanina
  • jarná cibuľka
Directions
  • Step 1 Dáme vyhriať rúru na 180 stupňov.
  • Step 2 Zemiaky umyjeme a osušíme. Nešúpeme.
  • Step 3 Narežeme ich po šírke, ako keby sme ich šli krájať na kolieska, len nezrežeme úplne.
  • Step 4 Medzi každé koliesko dáme tenký plátok masla.
  • Step 5 Zemiaky zvrchu osolíme a okoreníme.
  • Step 6 Takto ochutené zemiaky dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch na 1 hodinu.
  • Step 7 Bryndzu zmiešame so smotanou.
  • Step 8 Slaninku nakrájame na malé kúsky a na panvici upečieme.
  • Step 9 Cibuľku – zelenú časť – nakrájame na drobné kúsky.
  • Step 10 Zemiaky po upečení necháme trošku vychladnúť a ozdobíme ich bryndzou, slaninkou a cibuľkou.

Related Posts

Pomarančové kura

Pomarančové kura

Zostávam pri ázijskej kuchyni. Nepodarilo sa mi zohnať jednu ingredienciu, ale nijako to neubralo na vynikajúcej chuti mäska, ktoré zostalo krásne šťavnaté. Ako prílohu som použila úžasnú a nádherne voňajúcu jasmínovú ryžu. 🙂

Kačacie prsia s pomarančovým šalátom

Kačacie prsia s pomarančovým šalátom

  Táto pochúťka sa stala mojím obľúbeným jedlom na večeru. Chutí vynikajúco a ešte k tomu zaberie minimum času na prípravu. Zachraňuje ma počas mojich lenivých dní, alebo pri nedostatku času. Keď som natrafila na tento recept, nevedela som si predstaviť, ako budú spolu hrať […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?