Tiramisù



Zákusok dokáže mnohým spríjemniť deň a vylepšiť náladu. Tento to má rovno v popise práce. Vedeli ste, že tiramisù znamená “vytiahni ma hore”, a teda vo voľnom preklade “zlepši mi náladu”?


Potrebujeme:

~ 3 vajíčka rozdelené na bielky a žĺtky
~ 3 PL cukru krupica
~ 300 g Mascarpone
~ šálku silnej kávy
~ 2 štamperlíky Amaretto
~ dvojbalenie cukrárskych piškót
~ kakao


Postup prípravy:

1 ) Pripravíme kávu a necháme ju chladnúť.

2 ) Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista – dáme si naozaj záležať, potrebujeme krásnu bielo – penistú hmotu.

3 ) Pridáme k nim mascarpone. Poriadne zamiešame, alebo na malých otáčkach zašľaháme až do ich úplného prepojenia.

4 ) Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

5 ) Nakoniec tieto dve hmoty spojíme, a to postupným a veľmi ľahučkým primiešavaním snehu.

6 ) Vyberieme si nádobu, v ktorej je možné omáčať piškóty a zmiešame v nej kávu s Amarettom. Piškóty omáčame len veľmi zľahka resp. rýchlo, omočiť – vybrať, aby sa nerozmočili.

7 ) Do pripravenej formy budeme striedavo ukladať jednotlivé vrstvy (piškóty, krém, piškóty, krém). Zákusok dáme poriadne zachladiť do chladničky. Vrch nakoniec, resp. pred servírovaním posypeme kakaom.

Tip: Ja som pripravené tiramisu po zachladení v chladničke z formy vyklopila, a preto som vrstvy ukladala naopak, t.z. začala som krémom. A aby som si poistila bezproblémové vyklopenie, vystlala som formu potravinovou fóliou. Rozmery mojej formy: spodok má 9×22,5 a vrch má 12,5×25,5 (cm).


STIAHNI, VYTLAČ A ZALOŽ SI RECEPT. 
V ODKAZE NIŽŠIE JE PDF SÚBOR NA STIAHNUTIE.





Dobrú chuť!


Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?