Tvarohovo – jahodová torta

Tvarohovo – jahodová torta
Tvarohovo – jahodová torta
Tvarohovo – jahodová torta
Táto tortička prekvapila moje očakávania. Bola veľmi chutná a svieža. Lahodila nielen jazyku ale aj oku.
 

TVAROHOVO – JAHODOVÁ TORTA

31. mája 2016
: to zvládneš

By:

Ingredients
  • Na korpus:
  • 4 vajcia
  • 4 PL práškového cukru
  • 1 PL oleja
  • 4 PL polohrubej múky
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa
  • Na krém:
  • 750 g tvarohu
  • 150 – 180 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 300 – 400 g jahôd
  • Na polevu:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
Directions
  • Step 1 Korpus: Dáme zohriať rúru na 180 stupňov. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, cukor a olej vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Najlepšie cez sitko. Do cesta postupne opatrne zapracujeme sneh. Dno tortovej formy (priemer 26 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme cca 15 minút. Korpus vyberieme z rúry a po chvíľke ho vyberieme aj z formy a necháme úplne vychladnúť, najlepšie na mriežke. Potom opatrne stiahneme papier na pečenie a vložíme korpus naspäť do formy.
  • Step 2 Krém: Rozpustené maslo vyšľaháme s tvarohom a cukrom. Krém navrstvíme na korpus, trošku s ním poklepeme o stôl. Jahody naukladáme na krém a vtlačíme ich do neho. Stierkou krém zarovnáme, tak aby boli jahody schované. Koláč dáme ešte stále vo forme zachladiť.
  • Step 3 Poleva: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli.
  • Step 4 Takto pripravenú polevu vylejeme opatrne na vrch koláča už vybratého z formy. Je na každom či poleje len vrch, či zakryje celý koláč alebo urobí stekanie.
 
 

Related Posts

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

Mrkvový koláč, zn. prekvapujúco vynikajúci

  Prekvapil ma. Toto je koláč, pri ktorom každé jedno sústo vyvoláva chuť na ďalšie a ďalšie sústo. Hovoríte si, už len tento kúsok, už len jeden a polovica koláča je fuč. 😀

Rebarborový zákusok

Rebarborový zákusok

Nie, nie je to lángoš. A aj to, že vyzerá ako lángoš, som si uvedomila, až keď ma na to upozornil Peťo. Ale fakt nie je, je to výborný zákusok. Vznikol neplánovane, pri zbavovaní sa zásob a ich zostatkov v chladničke. Potrebujeme: ~ lístkové cesto […]



Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?