Zeleninové hranolky

Viem, že podobných receptov je plný internet, ale musela som napísať tento recept, pretože je to naozaj veľká mňamka. Neverila som, že mi to bude chutiť, ale že mi to bude až tak chutiť, tak to som fakt netušila. 😀 Naozaj, vyskúšajte. Buď ich len tak chrumkajte, alebo ich použite ako prílohu. Trošku zmeny neuškodí. 😉

Zeleninové hranolky

22. novembra 2017
: 3
: 15 min
: brnkačka

By:

Ingredients
  • 3 veľké mrkvy
  • 1 malá cuketa
  • 1 veľký sladký zemiak
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý alebo sušený rozmarín
  • ľanové semienka
Directions
  • Step 1 Dáme vyhriať rúru na 190 stupňov.
  • Step 2 Mrkvu a zemiak ošúpeme, cuketu umyjeme a všetko nakrájame na hranolky.
  • Step 3 Tip: Hranolky urobte trošku hrubšie cca 1 cm (nebudete z nich mať také červíky, ako sa stalo mne :D)
  • Step 4 Hranolky dáme do misky, pokvapkáme olejom, podľa chuti pridáme soľ, korenie, rozmarín a semienka.
  • Step 5 Poriadne premiešame.
  • Step 6 Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry.
  • Step 7 Pečieme približne 30 – 45 minút. Dáme pozor, aby nezhoreli.
  • Step 8 Tip: Dresing – hustý smotanový jogurt zmiešame s nadrobno nakrájanou bazalkou alebo kôprom (podľa chuti), so strúčikom cesnaku a s kvapkou olivového oleja.
  • Step 9 Tip: Vhodná zelenina na hranolky je aj petržlen, zeler alebo cvikla.


Čo povieš na príspevok? Máš nápad na vylepšenie?